Journalföring, dokumentation, planera och följa upp insatser

Denna utbildning fokuserar på journalföring, dokumentation och att planera och följa upp insatser. Utbildningen ger höjd kompetens och insyn i den senaste utvecklingen gällande regler och praxis kring journalföring och dokumentation inom Socialt arbete. Utbildningen innefattar lagstiftning, journalföring, rättssäkerhet, sekretess etc.  Journalföringsutbildningen har utvecklats för att ge praktiska redskap till personal som arbetar nära brukare.
​​​​​​​
Teori varvas med praktiska konkreta övningar för att skapa engagemang för kvalitetssäkrad dokumentation. Utbildningen ger deltagaren mer kunskap i hur man journalför respektfullt samt hur dokumentationen blir ett värdefullt redskap i att följa upp insatserna.

Några citat från tidigare deltagare:
”Bästa dokumentationsutbildningen jag har varit på!”
”Bra och informativ kursdag med kursledare med praktisk erfarenhet av yrkesområdet”
”Mycket bra engagemang, Tack!”
”Tack för en innehållsrik dag”

Anmälan

​​​​​​​Anmälan och registrering sker tills det är fullbokat. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar.
​​​​​​​
Avbokning: Om du får förhinder går det bra att avboka fram till 14 dagar före utbildningsdagen. Det går även bra att byta deltagare, var då vänlig och meddela oss nytt namn före utbildningsdagen. Vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsdagen krediteras inte avgiften. Vid egen sjukdom/olycksfall kan du mot uppvisande av läkarintyg, boka om utbildningen eller få hela avgiften krediterad.

​​​​​​​

Digital utbildning i social dokumentation, 31 mars 2022

Kursinformation

Plats

Digitalt

Pris

2 290 kr ex moms/person,
- kund hos Rätt Spår
​​​​​​​
2 590 kr ex moms/person,
- ej kund hos Rätt Spår

(Är 5 eller fler från samma företag ges en rabatt på 200 kr/person.)
​​​​​​​

Datum och tid

31 mars 2022
Kl: 10-15
​​​​​​​

​​​​​​​Frågor om dagen

annika.forsmark@rattspar.se
018-56 54 92

Våra föreläsare

Helena Hammerström

Är utbildad socionom. Författare till ”Från aggressivitet till harmoni – en introduktion till ART” Hon har erfarenhet av arbete inom socialtjänst, sjukhus, högstadieskola, behandlingshem och som föreläsare inom ART, socialt arbete och journalföring.

Andreas Brobert

Är kundansvarig och utvecklingsstrateg för programvaran Rätt Spår. Andreas kommer visa Rätt Spår och presentera nya uppdateringar och kommer finnas på plats för frågor under hela dagen.

Om Rätt Spår 

Rätt Spår utvecklar och erbjuder IT-stöd till vårdboenden och andra boenden för att göra vårdtiden så bra och effektiv som möjligt. Rätt Spår har funnits sedan 1999 och är vår egenutvecklade programvara för dokumentation, journalföring samt innehåller en modul för planering, genomförande och utvärdering av behandlingsinsatser. Rätt Spår utgör ett kvalitetssäkrat instrument genom hela vårdkedjan.